Brandvertragend glas

Brandvertragend glas wordt door de overheid steeds vaker als eis gesteld binnen openbare gelegenheden als scholen, kinderdagverblijven, ziekenhuizen, theaters, vliegvelden, etc.

Brandvertragend glas is een veiligheidsglas met een brandvertragende werking. De brandvertragende werking kan uiteenlopen van 30 of 60 minuten tot wel 90 minuten. In Nederland worden veel verschillende soorten brandvertragend glas aangeboden. Sommige soorten zijn gehard andere zijn gelaagd met een gietharslaag, weer andere soorten zijn gelaagd met een opschuimende brandvertragende gel.
Brandvertragend glas met een opschuimende brandvertragende gel is net als gelaagd glas opgebouwd uit meerdere lagen en voorzien van een opschuimende brandvertragende gel. Bij brand zet deze gel bij een temperatuur van ongeveer 120┬║ uit, waardoor een hard en ondoorschijnend scherm ontstaat.
Arverre Glashandel levert bewust alleen die brandvertragende glassoorten die een opschuimende brandvertragende gel hebben. Die beglazing voldoet namelijk aan de EW = vlamdichtheid + warmtestraling en aan de EI = vlamdichtheid + temperatuur eis. De EI eis is in Nederland (nog) niet verplicht maar in de rest Europa wel. Veel andere brandvertragende glassoorten voldoen niet aan de EI eis. Tevens is de door ons aangeboden brandvertragende beglazing altijd tweezijdig vuurbelastbaar, en ook dat geldt niet voor alle brandvertragende glassoorten.

Al het door ons geleverde brandvertragende glas is TNO getest en goedgekeurd en het testrapport wordt desgewenst meegeleverd. Het glas is altijd voorzien van een stempel waardoor de echtheid gegarandeerd is.

Brandvertragend glas is uitstekend te combineren met isolatieglas, zonwerend glas, veiligheidsglas, inbraakvertragend glas en zelfreinigend glas.

Bent u tijdens het lezen geïnteresseerd geraakt en wilt u meer informatie of een offerte ontvangen? Bel dan +31(0)610882721 of mail uw vraag via onze contactpagina.