Zonwerend glas

Bij het ontwerp van een modern gebouw is naast de functionele en esthetische aspecten ook het economisch aspect steeds vaker van groot belang. De kosten voor klimaatbeheersing moeten steeds beter beheerst en geminimaliseerd worden. Maar dat mag natuurlijk niet ten koste gaan van de architectonische vrijheid. Met de ontwikkeling van hoogwaardige zonwerende beglazing speelt de glasmarkt daar op in.

Zonwerend glas houdt ongewenste warmte buiten, vermindert daardoor de energiekosten voor het koelen, en verbetert het visuele comfort door de lichtinval te verminderen. Daarnaast biedt het een hoge thermische isolatie.

De belangrijkste eisen waaraan zonwerend glas moet voldoen zijn lichttoetreding, en een gereduceerde zonnewarmtetoetreding. De verhouding tussen lichttoetreding, uitgedrukt in LTA, en zonnewarmtetoetreding, uitgedrukt in ZTA, duidt de selectiviteit aan.

Het assortiment zonwerend glas van Dijkstra Glas bestaat uit een aantal neutrale zonwerende glassoorten en een aantal gekleurde zonwerende glassoorten.

De voordelen van zonwerend glas voor u op een rij:

  • Genieten van het comfort door de ideale klimaatbeheersing.
  • Besparing op de kosten voor verkoeling in de zomer.
  • Besparing op de kosten voor verwarming in de winter.
  • Een grote variĆ«teit aan kleuren van neutraal tot goud.
  • Een beperking van de UV-doorlatendheid beperkt het verbleken van kleuren en de afbraak van kunststof materialen.

Bij Dijkstra Glas kunnen wij u alles over de verschillende zonwerende glassoorten vertellen. Ons assortiment bestaat uit een aantal neutrale zonwerende glassoorten en een aantal gekleurde zonwerende glassoorten.

Bent u tijdens het lezen geĆÆnteresseerd geraakt en wilt u meer informatie of een offerte ontvangen? Bel dan +31(0)610882721 of mail uw vraag via onze contactpagina.