Dubbelglas en HR++

Isolerend dubbelglas en HR++ beglazing: wat is het en waar kan het worden gebruikt?

Isolerend dubbelglas

bestaat uit twee glasbladen die door een afstandhouder (bijv. een metalen kader) aan de rand van het glas van elkaar worden gehouden. De randen van het glas zijn afgesloten door een speciale kit zodat een gesloten eenheid ontstaat. De ruimte tussen het glas (spouw), is gevuld met droge lucht.
Isolerend dubbelglas isoleert tot tweemaal beter dan enkele beglazing. HR++ beglazing isoleert zelfs tot vijf maal beter!

HR++ beglazing

(Hoog Rendementsbeglazing) is isolerend dubbelglas met een nog veel beter warmte-isolatie. Dit komt omdat op één zijde van het glas (in de spouw) een hele dunne coating is aangebracht en de spouw niet met lucht maar met een speciaal gas is gevuld.

Overige toepassingen

Isolerend dubbelglas en HR++ beglazing worden door de fabrikanten nog steeds verbeterd. Daarbij gaat het niet alleen om warmte-isolatie maar ook om andere eigenschappen. Voorbeelden hiervan zijn zonwering, zelfreiniging, geluidwering, brandwering, inbraakwering, en voorkomen van letsel. Al deze eigenschappen kúnnen in één product gecombineerd worden.

Kruisroeden

Kruisroeden zijn aluminium latten die tussen het isolatieglas (in de spouw) ingebouwd worden. Er zijn twee soorten kruisroeden. Namelijk de gewone kruisroeden en de zogenaamde wiener sprossen.

De gewone kruisroeden zijn in een aantal RAL kleuren verkrijgbaar. Daarnaast kan de roede in normaal glad of in houtnerf structuur uitgevoerd worden. De roeden zijn in verschillende breedtes verkrijgbaar. De kleinste spouwbreedte waarin deze roedes toegepast kunnen worden is spouw 9.

De wiener sprossen worden ook wel schijn afstandhouders genoemd. Ze zijn verkrijgbaar in de kleuren blank aluminium en wit. De vorm van de roede is vierkant en ze zijn in drie verschillende breedtes verkrijgbaar. Bij deze roede is het de bedoeling dat er aan de buitenzijde van de ruit een plakroede geplakt wordt. Daardoor lijkt het alsof u allemaal kleine raampjes heeft. De kleinste spouwbreedte waarin deze roedes toegepast kunnen worden is spouw 12.

Kruisroeden in isolatieglas geven een authentieke uitstraling aan de gevel. Daarnaast bieden ze een oplossing die geen specifiek onderhoud vergt.