Waarom veiligheidsglas

Veel mensen hebben geen idee wat veiligheidsglas inhoudt.

Er worden enorme bedragen uitgegeven aan het hang en sluitwerk van woningen. Mensen denken dan dat inbrekers geen kans meer hebben om binnen in de woning te komen. Niets is minder waar. Meestal is de beglazing van de woning dan de zwakste schakel. Een inbreker deinst er niet voor terug om snel een ruit in te slaan, een slag en ze openen de deur of het raam aan de binnenzijde of kruipen door de ontstaande opening. Voor een inbreker geen enkel probleem.

Jammer van al die dure sloten en scharnieren, maar op dat moment heeft het geen nut. Dijkstra Glas komt bij allerlei adressen voor bijvoorbeeld glasschades. Geregeld zien wij dan stickers met het politiekeurmerk of een beveiligingsdienst. Een deur met een duur slot , dievenklauwen, etc.

Wat ons dan verbaast is dat er maar een 3 of 4mm dik enkel glas als beglazing in de deur geplaatst is. U begrijpt het al.

En dan gaat het niet alleen om de deur. Ook alle ramen op de begane grond zoals een kelderraam, toiletraam, raampje van berging, hal  of garage en zelfs ramen van de keuken en woonkamer met enkel glas zijn niet veilig voor inbraak.

Maar veiligheid betekent ook veilig voor U en uw kinderen. Hoe vaak wordt er niet per ongeluk een voetbal door een ruit getrapt zodat bijvoorbeeld de hele keuken vol met glassplinters ligt. En nog erger wanneer kinderen ruziënd, struikelend of vallend door een ruit gaan!

Dijkstra Glas komt dit vaak tegen en het is soms echt niet leuk wat je dan meemaakt.  De verkeerde kant van glas is vlijmscherp!

Dan wordt het tijd om eens aan veiligheidsglas te denken. Inbrekers hebben er een verschrikkelijke hekel aan want het duurt te lang om zonder lawaai binnen te komen. Uw achterdeur mag bij harde wind rustig dichtwaaien. Laat uw kinderen maar voetballen.

Veiligheidsbeglazing is er verschillende soorten.

Dijkstra Glas kan U adviseren wat voor U het veiligst is.

Wij leveren en monteren voor veilige bedragen!

U kunt ons digitaal of telefonisch bereiken via onze contactpagina.