Interieur glas

Onder interieur beglazing vallen alle glasproducten die in uw leefruimte toegepast kunnen worden. Daarbij kunt u denken aan figuurglas, spiegels, glas in lood, extra helder glas, ontspiegeld glas, schuifloketten, tafelbladen, beloopbaar glas, balustrades, deuren, scheidingswanden, entreepuien, hardglazen ramen en hardglazen panelen voor in achterwanden van keukens en douches.

Figuurglas

Figuurglas is een gamma blank en gekleurd floatglas. Tijdens de productie passeert het nog vloeibare glas tussen twee cilinders waarin een motief is gegraveerd. Dit motief wordt, aan één zijde, in reliëf in het glas gedrukt waardoor het doorzicht vermindert. Deze beglazing draagt bij tot het creëren van privacy met een persoonlijke esthetische toets. Tijdloos of klassiek, alle stijlen zijn mogelijk. Sommige figuurglassoorten kunnen ook in een gelaagd veiligheidsglas uitvoering geleverd worden.

Waar kan figuurglas toegepast worden?
Binnen: glazendeuren en deuren met ruitjes, vaste of glijdende tussenschotten, tafelbladen, douche- en badwanden, etc. Buiten: vensters en deuren, schuifpuien, balkonhekken, etc.

Figuurglas is uitstekend te combineren met isolatieglas, zonwerend glas, veiligheidsglas, inbraakvertragend glas en zelfreinigend glas.

Spiegels

We vinden een spiegel eigenlijk heel gewoon in ons dagelijks leven. Iedere dag kijken we er wel een paar keer in. Wat zou de wereld zijn zonder spiegels! Arverre Glashandel maakt ze voor u op maat en kan diverse uitvoeringen leveren.

Het meest verkocht is natuurlijk de zilveren spiegel. Deze wordt meestal in de hal, de badkamer of de slaapkamer toegepast. Een spiegel geeft ook een ruimtelijk effect. Een kleine woon- of slaapkamer kan met een strategisch geplaatste spiegel (of spiegelwand) twee keer zo groot lijken. In winkels worden veel spiegels gebruikt, o.a. als passpiegels.
Naast de zilveren spiegel zijn er de gekleurde decoratieve spiegels. De kleuren zijn b.v. brons, grijs en groen.

Naast de normale gepolijste randafwerking kan de spiegel worden voorzien van een facetrand. Dit is een schuin aflopende rand van bijvoorbeeld 2 of 3 cm breed. Deze afwerking geeft een extra chique effect aan een spiegel, zeker wanneer deze in een mooie lijst wordt geplaatst.

Extra helder glas

Extra helder glas is een speciaal glas met een zeer laag ijzeroxidengehalte. Deze specifieke samenstelling zorgt ervoor dat het glas een zeer grote lichttransmissie kan verkrijgen in alle dikten.
Extra helder glas is daarom bijzonder geschikt voor toepassingen die een verhoogde lichtdoorlaatbaarheid ten opzichte van normaal floatglas vereisen, zoals dikkere brandwerende glazen constructies, veiligheidsglas (pantserglas), etalages, glazen tafels en vitrines. Het “kleurverschil” tussen extra helder glas en normaal floatglas is met name zichtbaar aan de zijkant van het glas van bijvoorbeeld tafels.
De lichttransmissie van een 3 mm ruit is 1,7% hoger dan bij normaal floatglas en bij 15 mm zelfs 7%.
In verwerking, gebruik en reiniging bestaan er geen verschillen met normaal floatglas.
Extra helder glas kan ook in isolatieglas samengebouwd worden.

Ontspiegeld glas

Ontspiegeld glas is blank glas, dat een behandeling heeft ondergaan om het reflectieniveau terug te dringen. Dit type glas wordt toegepast waar men een ingelijst werk wenst te beschermen zonder dat het beeld door hinderlijke spiegelingen wordt verstoord. Het glas dient vlak tegen het ingelijste werk te worden aangebracht.

Schuifloket

Een schuifloket is een veel voorkomende toepassing op kantoor. De schuifruiten worden in elke maat en uitvoering geproduceerd, indien gewenst is het mogelijk om er een slot op te laten zetten.

Beloopbaar glas

De toepassingsmogelijkheden van glas worden eigenlijk alleen maar beperkt door de fantasie en de creativiteit van degene die het toepast. Door glas toe te passen in een bepaalde samenstellingen wordt glas zo sterk dat het ook geschikt is voor bijvoorbeeld glazen trappen. Met beloopbaar glas kunnen zeer fraaie effecten binnen woningen en kantoren gecreëerd worden.